Monday, September 5, 2011

Berkongsi ~ Empat Langkah Menuju Kejayaan ('',)


sempena nk buka sem baru nie.. byk keja nk kena wat kan jd ak nk kongsikan 4 langkah utk capai sesuatu kejayaan..panduan utk diti dan semua pengunjung blog ^_^

1. JELAS TAHU ARAH TUJU
jelas itu kuasa.tumpukan mental,perasaan,sosial dan rohani kearah apa yang dituju.kejelasan adalah daya penolak kepada kelakuan kita. selalu jelaskan dan biarkan otak tahu kemana arah tuju.

2.BERTINDAK KE ARAH MATLAMAT
jika percubaan anda gagal, namun proses percubaan itu menjadikan pengajaran. buruknya ialah orang yang belajar sambil lewa, tidak peduli dan suka main-main. pastikan usaha anda mengatasi apa yang selalu orang lakukan. jangan jadikan kegagalan itu penjara tetapi sebagai kaunselor.

3.PERHATIKAN
tindakan itu berhasil atau tidak. nilai tindakan anda itu bergerak kearah hasil atau tidak. pastikan tindakan anda boleh diganti ubah dengan altenatif lain. sedar apa yang anda perolehi

4. sentiasa ubah pendekatan dengan MENCUBA dan MENCUBA...akhirnya anda pasti BERJAYA...

Menghitung hari utk kembali sebagai student ^_^


waaa...cepatnya masa berlalu..dah nk kna blik tanjung malim bumi terchenta lak jumaat nie..12hb da start kuliah..maka bermulalah perjalanan hidup aku sebagai student setelah bergelar pendidik selama 3 bulan lebih hehehe...erm bersedialah jiwa dan raga utk sem depan..sem terakhir pengajianku.. T.E.S.I.S, .K.A.J.I.A.N.T.I.N.D.A.K.A.N, .J.U.R.N.A.L..R.E.F.L.E.K.S.I, waaa mcm2 nk kna pikiaq..Mampukah ak menghadapinya...Ya Allah, Jika ini jalan yg telah Engkau Takdirkan untukku--Permudahkanlah segalanya..Aku Redha dengan ketentuanMU Ya Rabb..

selamat meneruskan pengajian sahabat n sahabiah semua~